IBM levert germanium-chips

De Microelectronics-divisie van IBM is in stilte begonnen met de productie van de eerste chips die bestaan uit silicium-germanium. Dit meldt het Amerikaanse dagblad New York Times.

Halfgeleiders van silicium-germanium (sige) zijn drie tot vijf keer sneller dan de huidige generatie silicium-chips terwijl de stroomconsumptie twee keer zo laag is.
IBM gebruikt deze chips voor de ontwikkeling van hoge-snelheidsprocessoren voor de communicatie-industrie. Silicium-germanium biedt een hogere dichtheid dan gallium-arsenide en maakt het mogelijk om chips te produceren die kloksnelheden van 100 gigahertz halen. Dergelijke processoren zouden te produceren zijn in bestaande silicium-fabrieken.
IBM Microelectronics werkt al sinds begin jaren tachtig aan dit proces, samen met IBM's Research Center in New York. Het bedrijf heeft ook een samenwerkingsproject met Northern Telecom om sige-chips te ontwikkelen. VolgensNew York Times leverde IBM's productiefaciliteit in Burlington vorige week de eerste grote hoeveelheden van deze halfgeleiders. De afnemers zijn Hughes Electronics, Harris Semiconductor, National Semiconductor, Northern Telecom en Tektronix. Deze vijf firma's hebben een licentie op de IBM-technologie, om die te verwerken in hun eigen producten. IBM zegt nog twee dozijn klanten in de wachtrij te hebben.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.