Micro Focus slokt Intersolv op

De Engels-Amerikaanse Cobol-specialist Micro Focus heeft softwarebedrijf Intersolv ingelijfd. Het heeft daarvoor 534 miljoen dollar neergelegd, in de vorm van een belastingvrije aandelenruil. Elk aandeel Intersolv wordt gewisseld voor 0,55 Micro Focus-aandeel.

Intersolv bouwt software om applicaties binnen bedrijven eenvoudig te implementeren. Volgens Micro Focus ontstaat met de overeenkomst een onderneming die kan voorzien in de groeiende behoefte van bedrijven om ontwikkeling en integratie van applicaties in verspreide computeromgevingen te versnellen.
De nieuwe onderneming krijgt een personeelsbestand van 1900 mensen, verspreid over veertig landen. De overgang zal naar verwachting binnen negentig dagen rond zijn. De transactie is goedgekeurd door de Raad van Bestuur van beide bedrijven en ligt nu ter goedkeuring bij de aandeelhouders. Ook de Britse en Amerikaanse autoriteiten moet nog toestemmen. Het hoofdkantoor wordt gevestigd in Mountain View, Californië.
Het nieuwe bedrijf stelt zich ten doel de hele markt voor ontwikkeling van toekomstige bedrijfsapplicaties te dekken. De nieuw applicaties zijn component-gebaseerd, multi-platform en geïmplementeerd in open programmeertalen als Java en Cobol, met de mogelijkheid bestaande applicaties te hergebruiken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.