Europees Parlement: R&D-budget te laag

Het Europees Parlement heeft het voorgestelde budget voor onderzoek en ontwikkeling van technologie afgewezen. Dit bedrag van 14 miljard ecu ligt volgens het Parlement te laag.

EU-ministers waren in februari met dit voorstel gekomen in het kader van het 'Fifth Framework'-programma. Parlement en ministers, waarvan velen het budget laag willen houden, moeten het nu eens worden over een nieuw bedrag.
De beslissing van het Parlement was onvermijdelijk. Een commissie die zich bezighoudt met onderzoek, technologische ontwikkeling en energie, had al eerder een budget van 16,3 miljard ecu aanbevolen. Dit bedrag was overgenomen van het Duitse christen-democratische parlementslid Godelieve Quisthoudt-Rowohl. Ook Edith Cresson, commissaris voor onderzoek en ontwikkeling, had het Parlement eerder dit jaar opgeroepen in te zetten op een hoger bedrag. In een periode dat de strijd tegen de werkeloosheid hoog in het vaandel staat, kun je geen negatief signaal in de onderzoekssector laten klinken, zo stelt zij.
De EU-onderzoeksministers komen maandag bij elkaar, maar dit onderwerp staat niet officieel op de agenda.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.