AOL weert AT&T af

Online-dienst America Online (AOL) heeft een overnamebod van AT&T afgeslagen. 's Werelds grootste telecommunicatiebedrijf wil fuseren met 's werelds grootste online-dienst (met ruim dertien miljoen leden), om zo zijn aanwezigheid op Internet dramatisch te vergroten.

AT&T-president Michael Armstrong koestert al geruime tijd de overtuiging dat een groot deel van de toekomst van zijn bedrijf op Internet-gebied ligt. Armstrong zou AOL enkele weken geleden hebben benaderd met een aantrekkelijk aanbod, aldus anonieme bronnen vanFinancial Times. Woordvoerders van de online-dienst vertelden de krant enkele dagen geleden dat AOL niet te koop is. De aandelenwaarde van AOL ligt op ruim negentien miljard dollar. VolgensFinancial Times zou AT&T aanzienlijk meer willen betalen. Diverse berichten spreken van een bod rond de 33 miljard dollar. Deze berichten hebben de aandelenkoersen van beide bedrijven flink opgedreven. Beide bedrijven weigeren commentaar op de geruchtenstroom.
AT&T werkt al sinds oktober vorig jaar, toen Armstrong aantrad als president, agressief aan uitbreiding van zijn activiteiten. De telco wil meer bieden dan lange-afstandsverbindingen. AT&T-klanten moeten in de toekomst kunnen kiezen uit complete dienstenpakketten voor lange-afstands-, lokale-, draadloze-, Internet- en pieper-communicatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.