IBM en Apple droppen printers

IBM zou zich, voor de tweede keer, terug willen trekken uit het verkopen van printers. De computerfirma zou Goldman Sachs hebben ingehuurd om een koper te vinden voor de divisie Printing Systems, die een waarde van ruim twee miljard dollar heeft.

Dit meldtWall Street Journal. Verder heeft Apple zijn printerlijn teruggebracht tot één model.
De Mac-fabrikant bevestigt dat het nog wel diverse kleurenlaserprinters in voorraad heeft, maar dat het alleen de Laserwriter 8500 nog zal voeren. Inkjetprinters voor Macintosh-computers zijn wel verkrijgbaar bij Apple, maar worden geproduceerd door Hewlett-Packard. Deze printer is beschikbaar voor Apple's klanten in de onderwijssector. "We hebben onze productlijn sterk ingeperkt", zei woordvoerster Nathalie Welch van Apple. "We concentreren ons nu op samenwerkingsverbanden met derden om de Macintosh te omringen met diverse soorten randapparatuur."
Ondertussen lijkt IBM zijn printerdivisie geheel kwijt te willen. Deze afdeling heeft ongeveer vijfduizend werknemers en fabriceert ondermeer printers voor kassa's en geldautomaten. Potentiële kopers voor IBM's Printing Systems zijn Hewlett-Packard, Xerox of zelfs Lexmark International. Dat laatstgenoemde bedrijf is opgebouwd rond de divisie voor lichte desktopprinters die IBM in 1991 verkocht, zodat het zich kon concentreren op middelzware en zware printers. IBM kwam in 1996 echter weer met desktopprinters op de markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.