Microsoft geeft bèta Office 2000 vrij

Microsoft heeft op de PC Expo in New York deze week een voorproefje getoond van Office 2000, de opvolger van Office 97. Daar kondigde de softwareleverancier ook een bèta-testprogramma aan dat 20.000 gebruikers omvat.

Office 2000 is de officiële naam van het kantoorapplicatiepakket dat flexibele installatie-opties, voor multi-user servers, en nieuwe Internet-functionaliteit biedt.
Ruim 20.000 klanten ontvangen in juli de eerste bètaversie van het pakket. Het uiteindelijke product moet eind dit jaar of begin volgend jaar uitkomen, aldus Microsoft. Het nieuwe Office ondersteunt webtaal Html (Hypertext Markup Language) als standaard documentformaat naast de eigen bestandsformaten zoals .doc en .xls. Documenten kunnen ook worden geopend en weer bewaard op webservers alsof het lokale stations zijn. Hierbij wordt de webserver gebruikt als een hulpmiddel om online samen te werken.
"Dankzij deze nieuwe mogelijkheden in Office 2000 kan de software een 'tweewegs web' scheppen", zei Microsoft-productmanager Deanne Meyer. Door gebruik van autorisatietechnieken kunnen bevoegde gebruikers informatie op websites verbeteren zonder de websitebeheerder (webmaster) daarvoor in te schakelen. Verder kan Office 2000 ook interactieve documenten op het web publiceren. Hieronder valt bijvoorbeeld een Excel-tabel die online gebruikt kan worden voor berekeningen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.