Netscape vernieuwt Communicator

Netscape heeft de bètaversie gelanceerd van zijn websoftwarepakket Communicator 4.5 dat komende herfst gereed moet zijn. Het product geeft al de richting aan die Communicator 5.0 inslaat. Die volgende generatie wordt het resultaat van de samenwerking tussen Netscape-programmeurs en vrijwillige ontwikkelaars op Internet.

Communicator 4.5 zal een deel van zijn broncode delen met opvolger 5, maar is wel de laatste browserversie die Netscape geheel zelf ontwikkelt. De eerste bèta van die hybride software moet uitkomen rond de tijd dat de uiteindelijke versie van 4.5 verkrijgbaar is. Deze eerstkomende Communicator, waarvan eenpreview release in juli beschikbaar komt ophttp://www.netscape.com/communicator/v4.5/, biedt nauwere integratie met de Netcenter-website van de producent. Dit uit zich vooral in het nieuwe snufje 'Smart Browsing'. Gebruikers typen de naam van een product of bedrijf in en de browser zoekt een corresponderend web-adres in de Netcenter-database. Deze functie kan ook gerelateerde websites weergeven.
Verder biedt 4.5 een vernieuwde e-mail-component en minder fouten, aldus Netscape. Opvallend genoeg is het push-element Netcaster verwijdert uit het Internet-applicatiepakket. De hype rondom het toegestuurd krijgen van Internet-informatie lijkt hiermee overgewaaid te zijn. Overigens zal Netscape een vergoeding vragen voor de professionele editie van Communicator, waarmee het mikt op het bedrijfsleven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.