Novell met Intel in server-Java

Novell heeft bij Intel aangeklopt voor hulp om samen een geoptimaliseerde Java Virtual Machine (JVM) te ontwikkelen die applets draait voor Novells nieuwe Netware-besturingssysteem. Dit maakte de softwareproducent gisteren bekend op de PC Expo computerbeurs die deze week in New York plaatsvindt.

De geplande JVM draagt de codenaam Netfire en draait op servers met Intel-processoren, waaronder ook SMP-machines (Symmetric Multiprocessing) en toekomstige 64-bitcomputers. Novell meldde dat zijn JVM de Java-richtlijnen van Sun Microsystems geheel zal volgen en dat het bedrijf dan ook samenwerkt met de schepper van die technologie.
De leverancier van ondermeer het netwerkbesturingssysteem Netware integreert de geoptimaliseerde JVM in een toekomstige versie van het netwerkbesturingssysteem, dat volgend jaar uit moet komen. Versie 5 komt deze zomer op de markt en zal Netfire op applicatie-niveau kunnen draaien. Novell hoopt hiermee software-ontwikkelaars aan te trekken met de Java-belofte 'write once, run anywhere', maar dan wel het snelste op het eigen Netware. Sommige analisten vrezen echter dat de firma in dezelfde valkuil stapt als bijna tien jaar geleden. Toen kwam het met de Super NOS-technologie op de proppen waarmee ook algemene applicaties geschreven konden worden. Dit initiatief faalde.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.