Managed hosting door True

S3 troeft chipreuzen af met koop patent

 

Fabrikant van grafische chips S3 heeft op een veiling de halfgeleiderpatenten van Exponential Technologies, een ter ziele gegane producent van PowerPC-chips, gekocht. Hiermee is S3 grote marktpartijen als Intel, Digital en AMD te slim af.

De kleine processorleverancier zou een bedrag op tafel hebben gelegd van tussen de vijf- en de tien miljoen dollar. Intel schoot daarbij tekort met zijn bod van vijf miljoen.
De patenten zijn vooral interessant omdat ze gaan over duale instructiesets op één processor. Deze technologie is het gebied van Intels volgende generatie Merced-processor. Eigendom van de patenten stelt S3 dus in staat om een Merced-achtige processor te ontwikkelen zonder daarbij te hoeven vrezen voor juridische stappen van Intel. S3 heeft hiermee een belangrijk wapen in handen tegen Intel, dat een bijna-monopolie heeft op de markt voor processoren. Het grafische chipbedrijf uit Amerika kende moeilijke tijden. Twee weken gelden moest het nog honderd medewerkers ontslaan (15 procent van het personeelsbestand).

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/221517). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×