Inprise verbetert Delphi

Inprise, voorheen bekend onder de naam Borland, kondigde gisteren versie vier aan van het applicatie-ontwikkelpakket Delphi. In de verbeterde versie legt het bedrijf grotere nadruk op middleware-technologie, met het doel sterk schaalbare client/server-applicaties te kunnen scheppen.

Inprise verkoopt Delphi nog wel onder de oude Borland-merknaam. Hetzelfde geldt voor de andere ontwikkeltools, waaronder Jbuilder.
Delphi 4 is met name bedoeld voor het ontwikkelen van bedrijfsbrede programmatuur en bevat dus meer middleware-technologie. Door die mogelijkheid kunnen gebruikers client-applicaties produceren zonder zich zorgen te maken over de gebruikte server-systemen. Het pakket is gebundeld met de 'Multi-tier Distributed Application Services'-technologie van Borland. Die neemt ondermeer de verdeling van de rekenlast en de communicatie tussen objecten voor zijn rekening. Ook ondersteunt de ontwikkelsoftware nu Corba, DCE en Microsofts Transaction Server. Daarnaast is de ondersteuning voor Com en Dcom verbeterd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.