Compaq ontslaat 2000 werknemers

Compaq maakte gisteren bekend dat tweeduizend werknemers hun baan verliezen. Dit is 6 procent van het personeelsbestand. De melding kwam enkele uren nadat de aandeelhouders van Digital de overname hadden goedgekeurd.

De ingreep is volgens Compaq noodzakelijk om de kosten terug te brengen na de overname van Digital. Bronnen meldden al in een eerder stadium dat Digital ongeveer vijftienduizend werknemers zal ontslaan. Betrokkenen in Nederland spraken onlangs inComputable de verwachting uit dat er in Nederland weinig ontslagen zullen vallen.
De aandeelhouders van Digital kwamen gisteren bijeen om zich te buigen over de voorgenomen overname door Compaq. Zoals verwacht stemden ze hiermee in. Toch werd de vereiste tweederde meerderheid net gehaald. In totaal stemde 72 procent voor de overname. De emoties liepen tijdens de vergadering bij tijd en wijle hoog op, met name toen directeur Robert Palmer, die heeft aangekondigd te zullen vertrekken, enkele vijandige vragen moest beantwoorden. Europese medewerkers van Digital waarschuwden voor sociale onrust als Compaq nog meer mensen zal ontslaan. Door de goedkeuring staat niets de overname meer in de weg. Topman Eckhard Pfeiffer gaf aan dat de onderneming in het vierde kwartaal weer winst zal maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.