Moeilijke integratie Compaq en DEC

Topman Eckhard Pfeiffer van Compaq gaf vrijdag tijdens een persconferentie aan dat zijn onderneming aan de vooravond staat van een moeilijk integratie-proces met het overgenomen Digital.

Hij zei dat de onderneming streeft naar jaarlijkse verkoopcijfers van 100 miljard gulden vanaf het jaar 2000. Pfeiffer bevestigde dat ongeveer zeventienduizend mensen hun baan zullen verliezen, waarvan tweeduizend bij Compaq. Hij rechtvaardigde deze ontslagen door te wijzen op de overlappingen. "Het zijn er meer dan we in eerste instantie dachten", aldus Pfeiffer. De ontslagen zullen de komende twaalf maanden vallen.
Pfeiffer gaf een dag na de goedkeuring door de aandeelhouders van Digital aan dat de overname van DEC leidt tot een uitbreiding van Compaqs voorsprong op het gebied van 64-bit computers. Het concern zal Digitals Unix en Alpha-processoren volledig ondersteunen en wil deze gebruiken als strategisch platform voor veeleisende applicaties, zoals gegevenspakuizen en Internet-commercie. Bovendien wil Compaq Digitals Unix uitbreiden tot de industriestandaard voor Intels IA-64 architectuur. Compaq werkt ook aan software om goede samenwerking met Windows NT te garanderen. Pfeiffer beweert dat veel klanten hierin geïnteresseerd zijn en dat de eerste Alpha-werkstations en servers onder de naam van Compaq zeer binnenkort uitkomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.