Gates vecht terug via The Economist

De door de Amerikaanse Justitie belaagde en geplaagde Microsoft-topman Bill Gates vecht terug via de media. Het resultaat is een drie-pagina's groot verweerschrift dat The Economist (http://www.economist.com/) interessant genoeg vond om een flink aantal kolommen mee te vullen.

Kern van Bill Gates' betoog is dat hij zelf wil kunnen bepalen welke functies er in een software-product moeten worden gestopt. De overheid mag daar geen greep op hebben. De Amerikaanse anti-trust wetgeving geeft daar ook geen basis voor, meent Gates. Hij is van mening dat de partijen die het proces hebben aangespannen de wet veel te eenzijdig uitleggen. Hijzelf leest in de betreffende wetsartikelen de plicht van ieder bedrijf om zo goed als mogelijk innovatieve producten te ontwikkelen.
Maar de Amerikaanse federale overheid alsmede 20 staten vinden dat Gates zijn invloed op de markt misbruikt om de concurrentie uit te schakelen. De overheid neemt het Microsoft kwalijk dat deze PC-fabrikanten dwingt tegelijk met het besturingssysteem Windows ook de Internet browser Explorer af te nemen. Dergelijke koppelverkoop zou strijdig zijn met de anti-trust wetgeving.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.