Zware tijden voor erp-leveranciers

Onderzoeksbureau Ovum voorspelt zware tijden voor de erp-leveranciers Oracle en Baan. Analist Dennis Keeling neemt afstand van alle succesverhalen en wijst de verschillende leveranciers op hun zwakke plekken.

"Baan's agressieve expansiestrategie heeft ervoor gezorgd dat de bedrijfsmiddelen te dun over alle activiteiten uitgesmeerd zijn", meent Keeling. Bijna 26 procent van Baan's tweeduizend medewerkers zijn betrokken bij het integreren van geacquireerde software. Alle aankopen waren volgens Keeling nodig om het productgamma klaar te stomen voor de moordend competitieve erp-markt. De Nederlandse softwareleverancier is nu wel klaar voor de strijd, merkt Keeling op. "Baan heeft de functionaliteit en de schaalbaarheid om te concurreren", aldus Keeling.
Het bureau is van mening dat Oracle teveel nadruk heeft gelegd op zijn NCA (Netwerk Computing Architecture), dat een fundamenteel onderdeel is van de nieuwste versie van zijn erp-software. Niet iedereen is daar klaar voor en niet iedereen neemt de moeite om die nieuwe technologie te testen, aldus Ovum. Het populair wordende Peoplesoft heeft het moeite om zijn nieuwe productiesoftware op de markt te zetten. De marktacceptatie komt maar niet van de grond.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.