Taiwanese chipproducent zou spioneren

De Taiwanese geheugenfabrikant Nan Ya Technolgy wordt beschuldigd van bedrijfsspionage bij ondermeer de Zuidkoreaanse bedrijven Samsung Electronics en LG Semicon. De politie in Zuid-Korea heeft een netwerk van georganiseerde industriële spionage ontdekt.

Inmiddels zijn er al zestien verdachten gearresteerd. Deze groep bestaat uit ingenieurs van DRAM-producent Korean Semiconductor Technology die 64 MB DRAM-procestechnologie zou hebben gestolen. Zeker dertien van de gearresteerde ingenieurs waren vroeger onderzoekers bij Samsung of bij LG Semicon. De ontvreemde informatie werd vervolgens doorverkocht aan Nan Ya.
Dit Taiwanese bedrijf beweert echter dat het een consulting-overeenkomst heeft met Korean Semiconductor voor de ontwikkeling van 64 megabyte DRAM-chips. Nan Ya ontkent elke vorm van wangedrag: "Wij zijn allereerst een bedrijf dat volgens de wet opereert. Dat houdt ook in dat we het intellectuele auteursrecht van anderen respecteren", zei Chuang Yen-shan, president van Nan Ya.
Hij meent verder dat er 'geen flintertje bewijs' is dat zijn bedrijf met deze zaak verbindt. Toch verklaarde Chuang dat hij het contract met Korean Semiconductor verbreekt en stopt met de verkoop van de omstreden DRAM-technologie als de gearresteerde ingenieurs worden veroordeeld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.