Microsoft toont Office versie 9

Microsoft onthult deze week op de PC Expo de nieuwste versie van zijn pakket kantoorapplicaties, Office. Versie 9.0 van deze software is volgens de fabrikant een grote technologische sprong voorwaarts, vergelijkbaar met de overgang van Windows 3.1 naar 95.

Het pakket wordt naar verwachting eind dit jaar op de markt gebracht. Op de PC Expo biedt Microsoft ook een blik op zijn Windows Terminal Server, voorheen bekend als Hydra, en Windows NT 5.0.
De softwareleverancier wil hiermee het beeld uitstralen dat de dagelijkse gang van zaken gewoon doorgaat, ondanks de nu lopende antitrust-rechtszaken naar het bedrijf. De drie getoonde softwarepakketten moeten in 1999 de grote winstmakers zijn voor Microsoft. "Nieuwe producten zoals Office 9.0 zijn groeimotoren die nu al zichtbaar zijn aan de horizon. Volgend jaar komen er nieuwe productcycli op", zegt analist Rob Owens van de Pacific Crest Securities.
De aanstaande negende versie van Office is meer gericht op Internet en het World Wide Web dan de voorgangers. "Het grote verschil is dat we klanten zien die echt hun voordeel willen doen met het web", aldus Office-productmanager Matthew Price van Microsoft. Office krijgt dus betere mogelijkheden voor het ophalen, bewerken en terugplaatsen van documenten op Internet. De voorgaande versies van Office hebben een constante inkomstenstroom opgeleverd die ongeveer dertig procent van Microsofts omzet bedroeg. Office heeft nu een marktaandeel van ongeveer tachtig procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.