Avid koopt Microsofts Softimage

Softwarefirma Avid Technology koopt voor 285 miljoen dollar Microsofts dochteronderneming Softimage. Microsoft neemt een minderheidsaandeel van 9,1 procent in Avid en werkt verder samen met het bedrijf aan de ontwikkeling van digitale televisie, interactieve diensten en andere visuele media-technologieën.

Avid is een leverancier van applicaties voor digitale video, televisie en audio.
"Softimage was de afgelopen vier jaar de innovatieve leider in de markt voor digitale media en zal die traditie voortzetten als een onderdeel van Avid", meldde vice-president Craig Mundie van Microsofts divisie Consumentenplatformen. "Microsoft zal deel uitmaken van dat succes als een investeerder en strategische partner in Avid." Softimage heeft grote vooruitgang geboekt in het leveren van moderne productiehulpmiddelen voor het ontwikkelen van computerspellen, films en reclamefilms. Deze producten hebben al diverse prijzen en nominaties in de wacht gesleept.
Sinds de overname door Microsoft, in 1994 voor 130 miljoen dollar, heeft Softimage meer dan honderd nieuwe ontwikkelaars en grafici aangetrokken en telt nu in totaal driehonderd werknemers. In die tijd heeft het bedrijf hard gewerkt aan de adoptie van Windows NT in de industrie voor professioneel media-ontwerp. Avid is de grootste leverancier van ontwerptools voor digitale media en heeft een gebruikersbasis van ruim 40.000 ontwerpers en artiesten. Het bedrijf wint met de overname vooral expertise op het gebied van driedimensionele animatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.