Peoplesoft neemt Trimark over

Peoplesoft, fabrikant van software voor bedrijfsautomatisering (erp), koopt Trimark Technologies, een gespecialiseerde softwareleverancier voor verzekeringsapplicaties.

Trimark levert administratieprogrammatuur voor client/server-systemen bij verzekeringsbedrijven. Het is nog niet bekend wel bedrag er gemoeid is met deze overeenkomst.
Analisten zien in deze aankoop tekenen dat Peoplesoft bepaalde markten wil uitdiepen. "Alle erp-leveranciers lanceren initiatieven voor verticale markten", zegt analiste Sandra Rogers van onderzoeksbureau IDC. "Peoplesoft is al sterk in dit gebied, maar biedt nog geen specifieke applicatiemodules." De erp-firma heeft al ongeveer vierhonderd klanten in de verzekeringssector, dat daarmee de helft van zijn totale klantenbestand voor de financiële markt vormt.
Peoplesoft verwacht dat de overname van Trimark in de eerste helft van volgend jaar wordt afgerond. In de tussentijd is het dus aan Trimark om zijn producten alvast over te zetten naar de Peopletools-suite. Het preciese overnamebedrag is ondermeer afhankelijk van de mate waarin Trimark het softwarepakket van Peoplesoft weet te benaderen. Volgens schattingen ligt de waarde van de overname tussen de 25 en 30 miljoen dollar in aandelen en opties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.