CMG-topman verkoopt 50.000 aandelen

Cor Stutterheim heeft een post van vijftigduizend aandelen in zijn eigen onderneming verkocht. Hij incasseerde daarmee ruim vijf miljoen gulden. Reden om zijn belang in CMG te verminderen is spreiding van de beleggingsportefeuille.

Stutterheim bezit nog vijfhonderdduizend aandelen. Bij de huidige beurskoers vertegenwoordigt dat een bedrag van vijftig miljoen gulden. De bestuursvoorzitter van CMG heeft al eerder aandelen te gelde gemaakt. Ultimo 1995 had hij nog 1,4 miljoen aandelen.
De transacties van Stutterheim hadden geen gevolgen voor de koers. Om een geheel andere reden werd eind vorige maand de handel in CMG-aandelen stilgezet. De Commissaris van de Notering verbood de handel omdat onduidelijkheid bestond over de koersvorming. Veel beleggers waren vergeten dat die dag op elk aandeel CMG een bonusaandeel werd uitgekeerd. Het effect hiervan is hetzelfde als een splitsing. Een niet gering aantal beleggers had kooporders uitgezet zonder rekening te houden met deze splitsing. De uitgifte van het bonusaandeel was wel drie maanden geleden aangekondigd.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.