Managed hosting door True

Symantec beschuldigd van patentinbreuk

 

De Californische softwareproducent Cybermedia beschuldigt Symantec van inbreuk op auteursrecht en diefstal van bedrijfsgeheimen. De aanklager beweert dat broncode van diens Uninstaller-product is opgedoken in het concurrerende Norton Uninstall Deluxe van Symantec.

De bekende anti-virusfabrikant zegt dat het zich niet bewust is van enige patentschending. Cybermedia vraagt de rechtbank in Californië om een verbod te leggen op de verkoop van Norton Uninstall totdat er een definitieve uitspraak is gedaan. Bovendien eist de firma dat alle exemplaren van dit pakket worden teruggeroepen bij distribiteurs en verkopers. Vanzelfsprekend is Cybermedia ook uit op een forse schadevergoeding.
"Symantec's product lijkt sprekend op een eerdere versie van Uninstaller, zowel in uiterlijk, bediening en ontwerp. Zelfs inclusief enkele bugs", verklaarde Bob Davis, marketingpresident van Cybermedia. Een woordvoerder van het bedrijf voegde hier later aan toe dat er na een vergelijkend onderzoek ook daadwerkelijk gekopieerde code is ontdekt in Norton Uninstall Deluxe.
Symantec-president Gordon Eubanks geeft een simpele verklaring voor de overeenkomsten tussen de producten: "Wij hebben bijvoorbeeld een Dynamic Link Library (DLL) van dit programma in licentie verkregen van softwareproducent Elltech. Microsoft doet dat ook, waarschijnlijk net zoals Cybermedia." Toch zouden er meer gelijkenissen zijn, die niet te verklaren zijn door gebruik van dezelfde DLL's. Eubanks meent echter dat de rechtszaak is aangespannen om concurrentieredenen. Toch verzekert hij dat zijn bedrijf een grondig onderzoek zal instellen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/221685). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×