Managed hosting door True

Amdahl pept Millennium 700 op

 

Amdahl heeft zijn nieuwe Millennium 700-mainframe met zeven procent opgevoerd en deze systemen eerder dan verwacht uitgebracht. Deze computers zijn nu al beschikbaar voor vroege klanten en komen in april op de markt.

De fabrikant beweert dat zijn S/390 Cmos Trigger-systeem tachtig miljoen instructies per seconde (Mips) kan uitvoeren. Amdahl beloofde een capaciteit van vijfenzeventig Mips toen het de nieuwe systemen vorig jaar aankondigde.
Moederbedrijf Fujitsu heeft de processor-cyclustijd van deze machine terug weten te brengen tot minder dan 4,5 nanoseconde. Hierdoor haalt een Amdahl-mainframe met twaalf processoren 686 Mips, terwijl IBM's G4 Cmos-computers met een tien CPU's een bovengrens heeft van 450 Mips. Die S/390-systemen van IBM halen 'slechts' 63 Mips per processor. Amdahl schat dat de computergigant pas in september met Cmos-chips komt die 80 tot 85 Mips halen.
De 700-serie van Amdahl ondersteunt maximaal 192 parallele kanalen, 16 gigabyte aan geheugen en vijftien domeinen. De prijs komt neer op ongeveer 6000 dollar per processor. De producent verzekert gebruikers dat extra chips kunnen worden toegevoegd terwijl het systeem gewoon doordraait. Volgend jaar lanceert Fujitsu de volgende generatie 800-serie Cmos-processoren die 100 Mips moeten halen. Een 150-Mips chip wordt verwacht in 2000.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/221693). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×