Internet onder de knop van Compaq PC's

Computerfabrikant Compaq heeft een nieuwe reeks thuiscomputers aangekondigd met geïntegreerde toegang tot Internet. De reeks bevat knoppen op het toetsenbord die direct toegang verschaffen tot Internet-diensten, waaronder elektronische post en zoekrobots.

De fabrikant heeft hiertoe overeenkomsten gesloten met Yahoo, GTE en America Online. De nieuwe reeks is ook in Nederland verkrijgbaar. Compaq heeft voor de toegang tot Internet een contract gesloten met World Access/Planet Internet.
In navolging van het succes van onder andere Dell bouwt Compaq de nieuwe PC's volgens de wensen van klanten. Deze kunnen bij de dealer PC's bestellen met specifieke hardware- en software-eisen, en kiezen uit verschillende opties voor Internet-toegang. Compaq hoopt met deze aanpak zowel een nieuwe doelgroep te bereiken als kosten en voorraden terug te dringen. Naar verwachting zal in de Verenigde Staten 20 tot 30 procent van de PC's op deze wijze verkocht worden.
De reeks loopt van een Presario met een AMD-K6 op 266 MHz tot modellen rondom een 400 MHz Pentium II. Daarnaast is er een nieuwe notebook-lijn die loopt van 233 MHz tot een 266 MHz Pentium II.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.