Bea's Iceberg is beschikbaar als M3

Middlewareleverancier Bea Systems heeft gisteren officieel zijn object-transactie-monitor op de markt gebracht onder de naam M3. Het product ging daarvoor door het leven onder de codenaam Iceberg.

Volgens Bea is M3 de eerste derde generatie middleware en het eerste product waarmee bedrijfsbrede op objecten of componenten gebaseerde applicaties zijn in te zetten. Gedurende negen maanden hebben 57 klanten M3 getest.
Topman Ed Scott vreest geen concurrentie van IBM's middleware. IBM test momenteel zijn Component Broker in combinatie met zijn Encina transactie-monitor. Op het moment dat IBM's product beschikbaar is, tegen het eind van dit jaar, is de markt volgens Scott voldoende groot voor beide bedrijven.
De aankondiging van Microsoft en Iona Technologies gisteren baart Scott evenmin kopzorgen. Microsoft gaat Com integreren met het rivaliserende Corba en zo aansluiting zoeken met Unix- en mainframe-platformen. Het doet dit via Iona's object transactie monitor Orbix. Het kan Bea niet deren. "Als ik een lijstje zou moeten maken van zaken de me zorgen baren, dan staan Microsoft en Iona daar niet op", aldus Scott.
Verder wijst de topman erop dat Bea vooral actief is in de bovenkant van de markt en daar ook een grote reputatie heeft opgebouwd. Zowel Microsoft als Iona zijn nu niet aanwezig op dat gebied.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.