Pixel omzeilt Windows met My Space

Een klein startend bedrijfje uit Seattle, Pixel Company, heeft een toolbar ontwikkeld waarmee gebruikers Microsoft Windows kunnen omzeilen. Pixel inventariseert de mogelijkheden om zijn product My Space te licenseren de alle grote PC-leveranciers.

Gebruikers kunnen via de toolbar, die in de zwarte rand geplaatst wordt rondom het Windows-venster, willekeurige applicaties opstarten, surfen op Internet en apparatuur als CD-rom's en DVD's bedienen. Aberdeen-analist Bob Sakakeeny spreekt over 'opwindende technologie' die in de markt zijn gelijke niet kent.
Als My Space geaccepteerd wordt door de markt, kan het de dominantie van Microsoft op de huidige PC-beeldschermen verminderen. "We hebben een technologie in handen waarvan Sun, Oracle en Netscape al jaren beweren dat het niet kan. Het omzeilen van Microsoft op PC's is dus wel mogelijk", aldus Rob Enderle van de Giga Group. Analist Martin Mortensen van Gartner Group sluit zich aan bij de enthousiaste reacties door te zeggen: "Het is nieuw, het is fris, het is anders.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.