Computer Company nog niet naar beurs

Het automatiseringsbedrijf Computer Company uit Den Bosch gaat voorlopig niet naar de beurs. Grootaandeelhouder drs J.J. Kuijten heeft in plaats daarvan een klein belang verkocht aan NPM Capital. Deze participatiemaatschappij heeft ook aan een emissie deelgenomen, waardoor haar totale belang op 10 procent komt.

Aanvankelijk wilde oprichter Kuijten die ook betrokken was bij HCS Technology, zijn onderneming naar de elektronische beurs Easdaq te Brussel brengen. Maar de handel daar is gering. Deze beurs heeft ook maar weinig fondsen kunnen trekken. Vandaar dat werd besloten uit te wijken naar haar Amerikaanse tegenhanger Nasdaq, zo luidde de verklaring van Computer Company.
Volgens de Europese Easdaq is de beursintroductie echter vastgelopen vanwege de negatieve reputatie van J. Kuijten. Met de Nasdaq kwam het bedrijf evenmin tot overeenstemming. Officieel heet de verklaring nu dat de Nasdaq de aandeelhouders had verplicht tenminste 20 procent van hun belang te verkopen. De aandeelhouders Kuijten en Houben zouden dat te veel vinden.
Computer Company bezit een aantal grote winkels in Nederland en België, terwijl ook rechtstreeks PC's aan het bedrijfsleven worden verkocht. Kuijten was ook de grondlegger van HCS. Hij vertrok daar in mei 1989 als directeur. Een jaar geleden kondigde de directeur van Computer Company, Jos Houben, aan naar de beurs te willen gaan. Volgens hem was het niet goed dat het bedrijf zo afhankelijk was van een financier die alleen aan cijfers denkt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.