K6 kan verlies AMD niet verhinderen

Chipfabrikant AMD leidt in het tweede kwartaal van dit jaar, dat op 28 juni eindigde, een netto verlies van 64,5 miljoen dollar op een omzet van 526 miljoen dollar.

De groei in de verkoop van AMD-K6 processoren kon de terugval bij de Communications Group, de Memory Group en dochter Vantis (programmeerbare logische circuits) niet compenseren. Wereldwijd blijft de vraag naar halfgeleiders achter. Bovendien staan de prijzen voor flash-geheugens voortdurend onder druk. Daardoor deed AMD het slecht in zijn niet-microprocessor activiteiten.
Het resultaat betekent een verlies van 0,45 dollar per aandeel. Vergeleken met het vorige kwartaal liep de omzet 3 procent terug. Ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder was de terugval zelfs 11 procent.
De AMD-K6 processor doet het overigens niet slecht. De verkoop steeg met meer dan een miljoen ten opzichte van het eerste kwartaal tot 2,7 miljoen exemplaren. Aan het begin van het tweede kwartaal slaagde AMD erin over te stappen op 0,25 micron-technologie. Ongeveer 40 procent van de processoren die in het tweede kwartaal werden verkocht, zijn met deze nieuwe techniek vervaardigd. In het volgende kwartaal zullen alle AMD-K6 processoren hiermee worden gemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-07-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.