G8 neemt Jaar 2000-probleem serieus

De geïndustrialiseerde grootmachten lijken het millenniumprobleem eindelijk wat serieuzer te nemen, gezien de agenda van het G8-overleg dat in mei moet plaatsvinden.

Volgens het Britse dagblad The Independant heeft premier Tony Blair de Amerikaanse president Bill Clinton overgehaald om dit probleem op de officiële agenda van het topoverleg te plaatsen. Weliswaar wordt er voorlopig alleen gepraat over de problematische overgang van computersystemen naar het jaar 2000, maar de politiek leek dit onderwerp tot voor kort geheel te negeren.
Groot-Brittannië zal verder, als huidige voorzitter van de Europese Unie, een conferentie organiseren voor 'topmensen uit de IT-industrie' om het probleem te bespreken. Deze vernieuwde impuls om de millenniumbom aan te pakken wordt vooral ingegeven door onheilstijdingen van de Britse overheid. Regeringswoordvoerders schatten dat de overgang naar het nieuwe millennium de geïndustrialiseerde landen zeker twee procent van hun nationale inkomen zal kosten. Dat komt neer op een wereldwijd verlies van 250 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.