Intel stopt twee chips in P2-module

Intel verdubbelt het aantal microprocessoren in de Pentium II-module, nu National Semiconductor legaal het recht heeft verworven om Intels chips na te bouwen. In zijn vertrouwelijke toekomstplannen aan oem-fabrikanten beschijft Intel werkstations die medio volgend jaar uitkomen met twee Katmai-processoren in één enkele module.

Deze chips bevatten elk ook een eigen Level 2-cachegeheugen.
De nieuwe module wordt gefabriceerd naar het 'Slot 2'-ontwerp en biedt dus ruimte aan een extra processor met hoge-snelheids SRAM-cache. Analisten voorspellen dat deze ingreep wel een rigoreus herontwerp vereist voor de hitte-afleiders van de module. De bijeen geplaatste chips zouden anders te snel oververhit raken en falen.
Intels plannen voor 1999 moeten nog duidelijker vorm krijgen. Voor de nabije toekomst concentreert de chipfabrikant zich op de nieuwe 440 BX-chipset. Dit desktopproduct voert de communicatiesnelheid tussen de processor en de rest van het computersysteem op van de huidige 66 MHz naar 100 MHz. Deze versnelde systeembus wordt in het derde kwartaal van dit jaar gevolgd door de 440 GX-chipset. Die biedt een groter maximaal adresseerbare geheugen; van één naar twee gigabyte.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.