Microsoft brengt divisies Explorer en Windows samen

Microsoft heeft een interne reorganisatie doorgevoerd, waarbij de divisie die de Internet Explorer ontwikkelt deel gaat uitmaken van de groep die zicht bezighoudt met Windows.

Deze verplaatsing van medewerkers is interessant met het oog op de juridische strijd die de onderneming voert met het Amerikaanse ministerie van Justitie.
De aanklacht van het ministerie luidt dat Microsoft zijn dominante positie op de markt van de besturingssystemen misbruikt om marktaandeel te winnen voor zijn browser Explorer. Het softwarebedrijf moet volgens justitie de browser ontkoppelen van Windows 95. Microsoft betoogt dat de twee programma's geïntegreerd zijn en het niet mogelijk is de browser en Windows afzonderlijk te leveren.
Tot nu toe hielden twee verschillende afdelingen binnen de onderneming zich bezig met de ontwikkeling van de software. Met de reorganisatie benadrukt Microsoft zijn visie op de integratie van de Explorer en Windows.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.