Lucent en Motorola samen verder in DSP

Motorola en Lucent hebben gisteren besloten hun krachten te bundelen bij de ontwikkeling van DSP-chips (digital signal processors). Doel is zo de strijd aan te gaan met Texas Instruments, de huidige marktleider op dit gebied.

De samenwerkende bedrijven hopen hiermee in te spelen op de verwachte groei van toepassingen die op dit type processoren gebaseerd zijn. DSP's zijn halfgeleiders die gebruikt worden bij stem, data en videosignalen in onder andere mobiele telefoons, piepers, digitale camera's en stemherkenningssystemen.
De bedrijven zullen hun huidige projecten samenvoegen en elkaar licenties verstrekken voor het gebruik van elkaars bestaande producten. Dit betreft Lucents SDP56800 en DSP16000 en de M.Core, de 32-bit risc-microcontroller van Motorola. Daarnaast zetten zij onder de naam Star*Core een gezamenlijk centrum op in Atlanta, Georgia om een nieuwe generatie DSP-chips te ontwikkelen. Deze zijn bedoeld voorhigh-endmulti-channel energiezuinige terminalmarkten. Star*Core, dat aan ongeveer honderd man werk moet bieden, opent eind dit jaar zijn poorten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.