Dell gaat voorraden halveren

Dell wil de voorraadkosten voor het eind van dit jaar tot de helft gereduceerd hebben. Momenteel stemt de totale voorraad van de PC-leverancier ongeveer overeen met de hoeveelheid die het in zeven à acht dagen verkoopt.

"Wij denken dit tot ongeveer vier tot vijf dagen terug te kunnen brengen door de Internet-links met componentenleveranciers te verbeteren", aldus Padraic Allen, vice-president Europa.
Met dit initiatief neemt Dell een nog grotere voorsprong op de concurrentie voor wat betreft voorraadbeheer. Allan zegt de kosten te kunnen beperken door de methode van 'bouwen op aanvraag', wat inhoudt dat ze pas assembleren als de klant een PC heeft besteld én betaald. "Op die manier hebben wij nooit goederen die zomaar opgeslagen liggen ergens in de fabriek." Volgens Allen houdt Dell met deze werkwijze de prijzen laag en verwerkt het altijd de nieuwste producten en technologieën. Dit in tegenstelling tot concurrenten als Compaq, IBM en HP, die werken via ingewikkelde distributiekanalen en dus op voorhand al voorraden moeten aanleggen - die snel kunnen verouderen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.