Doorbraak DVD-speler komt eind 1999

Dit jaar zullen voor meer dan 500 miljoen dollar aan DVD-rom titels worden verkocht. De echte doorbraak zal echter in de tweede helft van 1999 plaatsvinden. Tegen die tijd zullen naar verwachting standaard DVD-romspelers in PC's worden ingebouwd. De vraag naar DVD-rom titels zal dan groot zijn.

Het Amerikaanse onderzoeksbureau Infotech presenteerde deze voorspellingen tijdens Milia 98, de internationale conferentie en markt voor interactieve media. Uitgevers van CD-roms behaalden in het afgelopen jaar een omzet van 44 miljard dollar. Mede als gevolg van de overgang naar DVD-rom zullen deze uitgevers van interactieve pakkketsoftware een behoorlijke groei kennen. Infotech schat de toename tot 2003 op meer dan 10 procent per jaar. Voor dat jaar voorspelt het onderzoeksbureau een totale omzet van meer dan 70 miljard dollar. DVD-rom zal de CD-rom dan vrijwel volledig hebben verdrongen. Applicatiesoftware, zakelijke informatie, spelletjes, educatieve software en computertrainingen verschijnen dan op dit nieuwe formaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.