ITU stelt 56K-specificaties vast

De International Telecommunications Union heeft een definitieve standaard voor 56K modems vastgesteld. Het zal echter nog enkele maanden duren voordat de standaard v.pcm officieel is geratificeerd.

De ITU heeft er elf maanden over gedaan om tot een besluit te komen, wat door analisten als relatief kort wordt genoemd. "Ondanks de daadkracht van de ITU heeft het uitblijven van een eenduidige standaard op de modem-markt voor veel onrust gezorgd", aldus analist Ernie van Visionquest 2000.
Tot nu toe circuleerden er twee niet compatibele 56K-technologieën, te weten K56Fex van Rockwell en Lucent en x2 van 3Com en Robotics. Beide voldoen niet aan de v.pcm-specificaties. Volgens Lisa Pelgrim van Dataquest zal er een ware marketingoorlog ontstaan om producten die wel aan de nieuwe standaard voldoen zo snel mogelijk op de markt te krijgen. 3Com zegt nog dit kwartaal met modems te komen die aan de nieuwe standaard voldoen. Ook software om bestaande modems naar de nieuwe standaard op te waarderen is in de maak. Rockwell en Lucent hebben nog niet op de beslissing van de ITU gereageerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.