Massa-ontslag bij Motorola

Motorola zal volgend jaar vijftienduizend werknemers ontslaan. Dit heeft de onderneming gisteren bekend gemaakt. In totaal moet 10 procent van het personeel verdwijnen.

De ontslagen zijn het gevolg van een geplande herstructurering, waarvoor Motorola ruim 4 miljard gulden heeft uitgetrokken. Motorola heeft niet bekendgemaakt waar de ontslagen vallen.
De maatregelen vormen het antwoord op de dalende prijzen in de markt voor halfgeleiders en de economische onzekerheid in Azië. De herstructurering moet jaarlijks een besparing van anderhalf miljard gulden opleveren. Motorola zal zich voornamelijk richten op de halfgeleiders en systemen voor berichtgeving.
"Met deze voorstellen proberen we aandeel te winnen in bijvoorbeeld de markt van ingebouwde halfgeleiders en cellulaire telefoons. Op dit terrein zullen we veel nieuwe producten introduceren voor het einde van het jaar", aldus directeur Christopher Galvin. De resultaten van het tweede kwartaal zullen waarschijnlijk achterblijven bij de verwachtingen. Er hangt een verlies in de lucht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.