Managed hosting door True

Spraaktelefonie steeds goedkoper

 

Goedkope telefonie staat nog maar aan het begin van een zeer spectaculaire ontwikkeling. Internet-telefonie is daar een eerste exponent van. Maar ook het gewone telefoonverkeer kan tegen steeds lagere kosten worden afgehandeld.

Zeker de kosten van intercontinentaal telefoonverkeer zullen drastisch omlaag gaan. Op den duur zal de telecommunicatie-sector daardoor ingrijpend veranderen.
Dit bleek tijdens het World Economic Forum in Davos. Verschillende leiders uit de IT-industrie zoals Oracle's Larry Ellison en Scott McNealy (Sun) stonden op de deelnemerslijst. Nathan Myhrvold, directeur technologie van Microsoft, gelooft dat spraaktelefonie op den duur zelfs gratis zal worden.
Het publiek zal betalen voor het binnenhalen van video dat veel bandbreedte kost, alsmede voor web-diensten. Spraak komt daar als een gratis extraatje bij. De telefoon-netwerken zullen op den duur qua prijsmodel steeds meer gelijkenis vertonen met Internet, gelooft Myhrvold. Telefoon-netten gaan er namelijk technisch anders uit zien. De capaciteit van glasvezelkabels neemt zo sterk toe dat telefonie spotgoedkoop wordt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/221945). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×