MHTML moet email en websurfen integreren

De Internet Engineering Taskforce (Ietf) werkt aan een standaard die email en browsers dichter bij elkaar moet brengen.

De standaard, Mhtml (Mime Encapsulation of Aggregate Html), is gebaseerd op de bestaande Mime-technologie. Deze wordt gebruikt bij het versleutelen van bijlagen bij email-berichten. Mhtml moet de mogelijkheid creëren allerlei componenten van een website als bijlage te versturen. Ontvangers die zelf geen toegang tot het web hebben, zijn dan toch in staat de site te zien.
Toepassing van deze techniek wordt met name verwacht bijpush-services. Deze krijgen hiermee de mogelijkheid geselecteerde websites naar werknemers door te geven zonder dat die onbeperkte toegang tot het Web hebben. Een belangrijk voordeel van het Web boven email verdwijnt daarmee: de mogelijkheid complexe plaatjes en multimedia als communicatiemiddel te gebruiken. Tot nu toe is het slechts mogelijk webadressen door te geven per email. De ontvanger moet dan nog zelf het web op om de site te bekijken.
Lotus heeft aangekondigd Mhtml tegen het eind van het jaar op te nemen in Notes. Microsoft gebruikt al een vroege versie in Outlook 98- en Internet Explorer-producten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.