Network Associates koopt Dr Solomon's

Dr Solomon's, de Engelse fabrikant van antivirus-software, is voor 642 miljoen dollar in aandelen overgenomen door Network Associates. Dit bedrijf is vorig jaar ontstaan uit de fusie van Network General en grote concurrent McAfee.

De overname past in het streven van ceo Bill Larson om een plaats te veroveren op de markt van software voor systeembeheer. Dominant in deze markt zijn op dit moment Computer Associates en Tivoli. Aanvankelijk zullen Dr Solomon's antivirus-toolkit en de Virusscan en Total Virus Defense (voor bedrijven) nog naast elkaar verschijnen. In het eerste kwartaal van 1999 zal het beste van beide gebundeld worden in een nieuw product.
Larson hoopt met de overname een stevige plaats in de Europese markt te verwerven. Daar heeft Dr. Solomon's traditioneel een belangrijke positie. De antivirus-software vormt voor Network Associates een groeiende markt. De overname moet de onderneming de mogelijkheid bieden haar positie op dat gebied uit te breiden op trans-Europese basis.
Hoeveel mensen hun baan zullen verliezen, is nog onduidelijk. Volgens Larson staan op de marketingafdeling wat banen op de tocht, maar zijn er verder geen ontslagen te verwachten.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.