Cisco ziet toekomst in IBM-mainframes

Cisco Systems is onder de naam Enterprise 2000 een uitgebreid initiatief begonnen om zijn producten voor IBM mainframes te promoten.

"Wij hebben onderzoeksbureau IDC een onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren naar de mainframe-markt en die blijkt te groeien", verklaart productmanager Betsy Huber van Cisco's IBM Networking-divisie.
"Steeds meer mainframe-gebruikers sluiten moderne systemen aan op hun machines. Wij bieden daarvoor de apparatuur." De netwerkleverancier gelooft in de terugkeer van het mainframe en onderschrijft dit met een aantal nieuwe producten voor dat platform. "Ruim 40 procent van de gebruikers wil de mogelijkheden van hun mainframes uitbreiden. IDC bespeurt ook een verschuiving in de wijze van toegang tot het mainframe. Het aandeel van machines met TCP/IP-aansluitingen in Europa is nu nog 20 procent, maar tegen 2000 verdubbelt dat tot ruim 40 procent. Die groei gaat voornamelijk ten koste van aansluitingen die alleen het SNA-protocol (Systems Network Architecture) gebruiken", zegt Huber.
Volgens het IDC-onderzoekMainframe connectivity steunt de toename in TCP/IP-aansluitingen sterk op de toepassing van intranet-technologie. "Het afgelopen jaar is het aantal mainframes met TCP/IP in Europa verdubbelt naar 55 procent. In de Verenigde Staten ligt dat nu op bijna 90 procent", aldus Huber. Verder lijkt Ethernet het ook op dit gebied te winnen van Token Ring. Dit was één van de redenen voor Cisco om zich terug te trekken uit de Hstr-alliantie (High-Speed Token Ring). "Wij zien geen toekomst meer voor die netwerktechnologie", zegt Huber. De Hstr-groep staat onder leiding van IBM.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.