Times Ten bouwt database in werkgeheugen

Times Ten, een voormalig onderdeel van Hewlett-Packard, introduceerde deze week een zeer snelle database die gegevens niet op een harde schijf, maar in het werkgeheugen bewaard.

Het product is bedoeld voor veeleisende applicaties voor bijvoorbeeld de telecomindustrie of de financiële dienstverlening. Momenteel kan het product, door beperkingen van het 32-bit geheugen, slechts 2 gigabyte aan gegevens verwerken. Later dit jaar zal de database ondersteuning bieden voor 64-bit geheugen, waardoor de omvang van de database vele malen zal toenemen.
De Times Ten-database kan met SQL benaderd worden. Bovendien, zo meldt het bedrijf, is de database bij uitstek geschikt om als cache-geheugen te dienen voor standaard relationele databases. Het product, Times Ten 2.0, draait op Unix en NT en kost tussen de 20.000 en 160.000 dollar. De producent maakte zich twee jaar geleden los van Hewlett-Packard, dat nog wel 15 procent van de aandelen bezit en een vertegenwoordiger in het bestuur heeft zitten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.