Bea Systems koopt middleware NCR

Bea Systems koopt het Top End-middlewareproduct van NCR voor minstens 55 miljoen dollar. Analisten schatten de totale netto waarde van de overeenkomst op 80 tot 100 miljoen dollar.

Hiermee schakelt de softwareleverancier een van de grootste concurrenten voor het eigen Tuxedo uit. Bea krijgt met deze overname niet alleen NCR's transactieserver-software in handen, maar ook diens klanten, waaronder de Amerikaanse posterij, luchtvaartmaatschappij British Airways en perbureau Reuters.
Volgens de overeenkomst worden de vijfenzestig man van het Top End-ontwikkelaarsteam ondergebracht bij Bea. Deze aankoop geeft Bea een opstapje in de verkoopmarkt en de financiële sector. Ed Scott, wereldwijd vice-president bij Bea, schat dat dit een jaarlijkse extra omzet van 10 tot 20 miljoen dollar kan opleveren. "Technologisch gezien, is het voornaamste voordeel van NCR's transactie-middleware diens overwicht in de markt voor verkoopapplicaties en datapakhuizen. Daarnaast is er nog wat interessante technologie voor software-configuratie", aldus Alfred Chuang, technologie-directeur bij Bea.
Scott benadrukt echter dat deze aankoop niet voortkomt uit technologische redenen. "Er zijn maar weinig verschillen tussen de twee producten. Dit gaat niet om het dichten van technologische gaten in Tuxedo." Minstens zo belangrijk is de nu gewonnen toegang tot het klantenbestand van Top End en het feit dat NCR voortaan Bea's producten distribueert, aldus Scott. NCR behoudt namelijk het recht om Top End te verkopen als integraal onderdeel van zijn software voor bedrijfssystemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.