Netscape en Yahoo gaan uit elkaar

Softwareleverancier Netscape Communications en Internet-dienst Yahoo breken hun samenwerking af voor de website van de eerstgenoemde. Beide bedrijven bevestigen in korte, officiële verklaringen de speculaties die al geruime tijd de ronde deden, sinds Netscape Yahoo schrapte van zijn 'voornaamste zoekdiensten'-lijst.

De resterende vijf miljoen dollar van de voormalige samenwerking levert Yahoo nu de status op van 'voorname' leverancier. De zoekdienst betaalde dat bedrag om reclame te maken voor zijn website via Netscape. Dat bedrijf richtte zijn eigen Netcenter-site enige tijd terug opnieuw in om een Internet-toegangspoort te worden. Analisten zagen direct een mogelijk conflict met firma's als Yahoo, America Online en Compuserve. Netscape ontkende dit aanvankelijk. "Wij werken juist samen met die bedrijven. Wij gaan niet concurreren, zoals Microsoft dat doet met zijn online-diensten", verklaarde Martin Cagan, vice-president Platforms & Tools bij Netscape, destijds.
Zowel Netscape als Yahoo zijn nu echter teleurgesteld in de resultaten van hun samenwerking en ontbinden de 'Netscape Guide by Yahoo'-regeling binnen de komende paar weken. "Doordat wij beide niet het resultaten-niveau hebben bereikt dat we een jaar geleden verwachtten, wordt de dienst per 1 juli beëindigd", aldus Yahoo-woordvoerster Diane Hunt. Het samenwerkingsproject leverde slechts eenderde van het verkeer op dat de twee hadden verwacht, aldus Hunt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.