Infoseek trekt minder verkeer

Zoekdienst en Internet-poort Infoseek verminderde zijn financiële verliezen het afgelopen kwartaal, maar trok ook minder net-verkeer naar zijn website. De firma verloor in het tweede kwartaal van dit jaar 1,3 miljoen dollar op een omzet van 17,1 miljoen dollar, terwijl dat vorig jaar respectievelijk 12,5 en 7,8 miljoen dollar was.

Ondertussen kreeg Infoseek in juni dagelijks 20,3 miljoen webpagina-aanvragen te verwerken, terwijl dat aantal in maart nog 22,1 miljoen pagina's per dag was. De firma wijt deze terugval aan softwareleverancier Netscape, die onlangs besloot vooral gebruik te maken van de zoekdiensten van Excite. Voorheen verdeelde Netscape de zoekopdrachten die zijn Netcenter-website genereert, gelijk over Excite, Infoseek en Yahoo. Tegenwoordig handelt Infoseek nog maar 15 procent van de Netcenter-zoekopdrachten af.
De Internet-firma meldde vorige maand een grote overeenkomst met mediaconcern Disney, dat voor zeventig miljoen dollar een aandeel van 43 procent in de zoekdienst neemt. Naast dat bedrag in contanten geeft Disney ook het eigenaarschap van web-ontwerp- en ontwikkelmaatschappij Starwave uit handen. Infoseek ontwikkelt samen met het mediaconglomeraat een nieuwe Internet-poort die later dit jaar wordt onthult. Ondertussen werken diverse andere bedrijven, waaronder Microsoft, Netscape en Yahoo, aan het lokken van Internet-bezoekers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-07-27T00:00:00.000Z Redactie Computable