Lotus eSuite laat het afweten

Lotus' eSuite en IBM's netwerkstation zijn nog niet klaar voor grootschalig gebruik. Dat bleek vorige week tijdens een demonstratie op Lotusphere98. "De hardware en de software zijn nog niet gereed voor serieuze pilot-projecten.

De minimumeisen op het gebied van betrouwbaarheid, prestaties en gebruiksgemak worden niet gehaald", aldus het commentaar van onderzoeksbureau Gartner Group.
De eSuite bestaat uit software-applets voor e-mail, tekstverwerking, rekenbladen, presentaties en projectmanagement. Gartner adviseert potentiële gebruikers om tot het einde van het jaar te wachten met pilot-projecten. Tijdens een twintig minuten durende presentatie moesten de vier netwerkcomputers van IBM allemaal opnieuw opgestart worden. De benodigde tijd voor het laden van de applets en het draaien ervan, duurt dusdanig lang dat vertragingen in de schermopbouw optreden. Gartner verwacht dat tegen eind 1999 alle technische problemen verholpen zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.