Levering Windows 98 kort uitgesteld

Onder druk van het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft Microsoft besloten om pas na het weekend Windows 98 te gaan leveren aan hardware-fabrikanten. Deze toezegging was nodig om de onderhandelingen met het ministerie mogelijk te maken.

Dit heeft de software-onderneming bekend gemaakt. Volgens de oorspronkelijke plannen zouden deze pakketten vandaag de deur uitgaan. Microsoft houdt vast aan de algemene vrijgave van Windows 98 op 25 juni.
Op het departement worden momenteel intensieve gesprekken gevoerd tussen het ministerie, twintig staten en Microsoft. De partijen doen een ultieme poging om een compromis te bereiken over het juridische geschil. Bill Gates blijkt al een week in de hoofdstad Washington te verblijven om de onderhandelingen te voeren.
Justitie wil via de rechter Microsoft verbieden de browser Internet Explorer te bundelen met Windows. De overheid vindt dat Microsoft met deze bundeling misbruik maakt van zijn dominante positie op de markt. Volgens het ministerie dient de onderneming twee versies van het besturingssysteem te leveren; één met en één zonder Internet Explorer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.