Intel stapt eindelijk in markt 3D-chips

Intel is eindelijk begonnen aan zijn intrede op de markt voor gespecialiseerde 3D grafische-chips. De hardwareproducent lanceerde deze week zijn I740-processor, voorheen bekend onder de codenaam Auburn.

Analisten verwachten dat Intel, ondanks zijn nagenoeg complete overheersing van de algemene markt, te maken zal krijgen met een flinke concurrentie voor 3D-chips. Op dat gebied zijn momenteel ruim veertig grote fabrikanten toonaangevend.
De I740 is samen met het bedrijf Real 3D en Chips & Technologies ontwikkeld. Intel bezit een aandeel van twintig procent in het eerste bedrijf en is eigenaar van de tweede processorfirma. Het lijkt erop dat Intel de 3D-markt zeer serieus neemt, gezien zijn overige aandelen in 3DLabs en#dfx Interactive.
De nieuwe grafische I740-chip ondersteunt de AGP-standaard (Accelerated Graphics Port), die is ontworpen om data naar het hoofdgeheugen te verplaatsen in plaats van naar het lokale RAM. Dit biedt een aanzienlijke verbetering voor de creatie en verwerking van driedimensionale beelden. Intel belooft versnellingscapaciteiten tot een beeldresolutie van 1600 bij 1200 pixels met 256 kleuren en een weergave-frequentie van 70 tot 75 Hz. Daarnaast roemt de fabrikant ondersteuning voor belangrijke API's (Application Program Interface), zoals Direct 3D van Microsoft en Open GL van Silicon Graphics voor zowel Windows 95, 98 als NT 4 en 5.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.