Quicktime wordt standaard in Mpeg-4

De International Standardization Organization (ISO) heeft de Quicktime-technologie van Apple Computer tot standaard benoemd als basis voor het Mpeg-4 bestandsformaat. Hierbij werd het Active Streaming Format (ASF) van Microsoft en Progressive Networks gepasseerd.

Mpeg-4 definieert de specificaties van multimedia-aplicaties voor ondermeer video, audio, animatie en meta-informatie.
Naar verwachting zal ISO de standaard voor Mpeg-4 eind dit jaar goedkeuren. Deze opvolger van het huidige Mpeg-2 is ondermeer verbeterd bij de snelheid van datadoorvoer en biedt ook mogelijkheden voor toepassingen als web-training en video-streaming via Internet. De uiteindelijke specificatie voor dit multimedia-formaat wordt op dit moment uitgewerkt door softwarefabrikanten als Apple en Microsoft. Die laatste levert naast ASF-producten ook Quicktime-software. Dat filmformaat van Apple wordt gesteund door diverse bedrijven; waaronder Sun, IBM, Oracle, Silicon Graphics en Netscape. De eerste Mpeg-4 producten worden pas over enkele jaren verwacht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.