Xerox: HP steelt technologie

Xerox heeft Hewlett-Packard (HP) aangeklaagd wegens diefstal van bepaalde technologieën voor inkjetprinters. Laboratorium-technici van het bedrijf beweren in de afgelopen twee maanden technieken van Xerox in printers van HP te hebben ontdekt.

"Er zijn meer dan twintig HP-producten die deze gepatenteerde technologie gebruiken", zegt woordvoerder Judd Everhart.
HP reageert ontwijkend bij monde van voorlichter Jeremy James: "Wij horen nu voor het eerst van deze aanklacht. Sinds de jaren 70 dienen wij al patenten in bij de overheid en we nemen inbreuk daarop zeer serieus. Op dit moment hebben we echter nog geen tijd gehad om de aanklacht van Xerox gedegen te onderzoeken." De hangende rechtszaak gaat om inktpatronen, bepaalde thermische kleuren-inkjetprinters en twee types kopieermachines van Hewlett-Packard. Xerox-woordvoerder Everhart schat dat HP al voor meer dan 800 miljoen dollar aan apparatuur heeft verkocht, die de gestolen technologie bevatten.
De aanklacht omvat ondermeer een verzoek om HP te gebieden zijn boekhouding te openen. Xerox zou op basis daarvan specifieke schadeloosstellingen eisen. De firma bezit op dit moment meer dan achthonderd patenten die gerelateerd zijn aan printen en kopiëren. Xerox beschuldigt Hewlett-Packard ronduit van doelbewuste schending van één van deze patenten. Overigens liggen deze twee bedrijven al langere tijd met elkaar overhoop in de toenemend concurrerende markt voor printers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.