Japan tekent voor belastingvrij Internet

Japan steunt officieel het streven van de Verenigde Staten om Internet tot een belastingvrije zone te verklaren. Het Oosterse land voegt zich nu bij de leden van de Europese Unie die een verklaring hebben ondertekend die het wereldwijde netwerk moet vrijwaren van belastingheffingen.

Naar verluidt zetten Canada en Australië binnenkort hun handtekening.
De internationale overeenkomst is opgezet door de World Trade Organisation (WTO). Japan sloot zich afgelopen weekend hierbij aan op de bijeenkomst in Groot-Brittannië van de G8-landen, de zeven economische grootmachten plus Rusland.
Japan en de Verenigde Staten zijn nu overeengekomen om de wederzijdse elektronische handel niet te belasten. Dit akkoord volgde op verzoenende woorden van de Amerikaanse president Clinton over de Japanse economie en de overheidsmaatregelen om de recente Aziatische crisis te bezweren.
De VS zien deze overeenkomst als een teken dat Japan probeert zijn economie te reguleren. De nu gesloten handelsovereenkomst zal echter weinig directe gevolgen hebben voor bedrijven, aangezien de twee landen geen tarieven hanteren voor elektronische handel. Japan is 's werelds tweede grootste economie. Het land kent een sterk groeiend Internet-gebruik. Het aantal gebruikers steeg vorig jaar met 57 procent naar 9,75 miljoen mensen, aldus onderzoek van denktank Yano Research Institute. Dit bureau verwacht voor de komende twee jaar een Internet-groei van 20 tot 30 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.