IBM spitst nieuw OS/400 toe op Internet

IBM begint nu in ernst aan zijn offensief om het midden- en kleinbedrijf voor zich te winnen via de populariteit van Internet. De fabrikant lanceerde vorige week versie 4, release 2 van zijn besturingssysteem OS/400, dat Lotus Notes, Domino en Java kan draaien zonder tussenkomst van middleware.

Daarnaast is een nieuw, relatief licht model AS/400 beschikbaar.
Eind vorig jaar gingen de afdelingen voor de AS/400 en de RS/6000 in elkaar op om één divisie te vormen die middelzware systemen levert. Inmiddels is deze nieuwe IBM-tak uitgebreid met Netfinity NT-servers, voorheen van IBM's PC Company, en zware opslagproducten, voorheen onder de Storage-divisie. Volgens Majo Diepman, directeur van de nieuwe divisie 'midrange systemen' bij IBM, plukken de klanten de vruchten van deze verschuivingen doordat de platformen niet langer gescheiden zijn.
Diepmans divisie wil hiermee vooral middelgrote bedrijven en departementen van grotere firma's veroveren. IBM schat dat die sector goed is voor ruim de helft van de IT-bestedingen. Die liggen jaarlijks wereldwijd op driehonderd miljard dollar en voor de Emea-markt (Europa, Midden-Oosten en Afrika) op 108 miljard. De nieuwe IBM-afdeling streeft naar een flink aantal producten om elke potentiële klant een oplossing te kunnen bieden, ondermeer met nieuwe NT- en RS/6000-servers. De mogelijkheden van IBM's paradepaardje, de AS/400, worden echter het meest benadrukt.
Dat platform heeft een nieuw model dat zwaarder is dan het bestaande instapmodel 150. Die laatste machine wordt ook verbeterd en geleverd met het vernieuwde OS/400. Dat besturingssysteem draait Lotus Notes en Dominonative, waardoor bijvoorbeeld een nauwe integratie mogelijk is met IBM's database DB2. Verder is de Java Virtual Machine geïntegreerd in de vernieuwde OS/400-software, die Java-code nu zonder vertaalslag kan gebruiken.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.