Peoplesoft werkt met SPL voor nutssector

Softwareleverancier Peoplesoft heeft zijn marktstrategie bekend gemaakt voor de bewerking van de verticale markt van nutsbedrijven. Het gaat daarbij intensief samenwerken met het Nederlandse softwarebedrijf SPL Worldgroup.

Deze levert specifieke applicaties op het gebied van klantenbeheer voor nutsbedrijven. De productfamilie heet CIS Plus en integreert klantinformatie op het gebied van facturen, marketingacties en contactgegevens. CIS Plus is specifiek ontwikkeld voor grote databases; nutsbedrijven hebben vaak meerdere miljoenen klanten in hun database opgeslagen.
Nadat de ambitieuze erp-leverancier Peoplesoft en SPL samen projecten hebben uitgevoerd bij een aantal klanten, beginnen de bedrijven nu met het op de markt zetten van een geïntegreerd aanbod, bestaande uit: CIS Plus en Peoplesofts financiële- en personeelssoftware.
Om de relatie tussen beide een formeel tintje te geven, heeft Peoplesoft - die van alle erp-leveranciers het snelst groeit - een onbekend minderheidsbelang in SPL genomen. SPL's adviesorganisatie krijgt de status van voorkeurspartner op het gebied van implementaties op de markt van nutsbedrijven. SPL heeft een jaarlijkse omzet van meer dan honderd miljoen dollar, waarvan de helft in de Verenigde Staten gerealiseerd wordt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.